Juliet Burns životopis

americká, 1965

Životopis

S úsměvem říká: "Většina autorů, se kterými jsem měla možnost mluvit, měla jedno společné - ODJAKŽIVA chtěli být spisovateli a většinou začali s psaním už v době, kdy poprvé vzali tužku do ruky.

To ale neplatí o mně! Já jsem vždycky milovala čtení, ale psát! Prosím vás! Byla jsem přesvědčená, že to je pro lidi mnohem inteligentnější, talentovanější a vzdělanější, než jsem já.

Vyrostla jsem na předměstí Dallasu, ve Fort Worthu, vdala se, přestěhovala se do jiné části Fort Worthu a narodily se mi tři děti. Vždycky jsem milovala hudbu. Profesionálně jsem zpívala na svatbách a pohřbech, vedla jsem kostelní sbor.

Když jsem čekala třetí dítě, určité zdravotní problémy mě donutily, abych skoro šest měsíců strávila v posteli. Většinu času jsem pochopitelně věnovala čtení. A čím více jsem četla, tím více příběhů se mi líhlo v hlavě. Defilovali přede mnou hrdinové se svou minulostí, hrdinky s problémy, vynořovaly se mi před očima scény, lapala jsem dialogy.

A začala jsem psát první příběh!

O deset měsíců později jsem dokončila rukopis a elektronickou poštou jej odeslala do nakladatelství a čekala. Neumíte si představit to štěstí, když jsem se setkala s příznivou kritikou a dokonce jsem vyhrála první místo literární soutěži Zlatá růže!

Miluji romantický žánr a z celého srdce věřím v uzdravující moc lásky." (zdroj životopisu: http://www.harlequin.cz)

Ocenění

Juliet Burns - knihy

2006  60%Vášeň v sázce / Úžasný muž

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

harlekýnky

Burns je 0x v oblíbených.
Osobní web autora