Jude Morgan životopis

britská, 1962

Životopis

Jude Morgan je pseudonym Tima Wilsona. Narodil se a vyrostl v anglickém městě Petersborough, na okraji slatin severně od Londýna, a studoval tvůrčí psaní v magisterském studiu na Univerzitě východní Anglie pod vedením Malcolma Bradburyho a Angely Carterové.
Ve svých dílech se soustředí zejména na významné události a osobnosti anglické historie a kultury, především na silné, nezávislé ženské postavy.
Dosud vydal osm historických románů: The King’s Touch (Dotek krále, 2002, líčí dramatické události na britském trůně v 17. století za vlády Karla II.), Passion (Vášeň, 2004, vypráví o osudech žen spojených s velkými romantickými básníky Shellym, Byronem a Keatsem), Indiscretion (Indiskrétnost, 2005, román o mladé guvernantce ve vlčím prostředí vysoké společnosti), Symphony (Symfonie, 2006, líčí osudy Harriet Smithsonové and Hectora Berlioze ve světě divadla devatenáctého století a revoluční Evropy), An Accomplished Woman (Dokonalá žena, 2007, román o nezávislé ženě Lydii Templetonové v prostředí intrik devatenáctého století), The Taste of Sorrow (Chuť soužení, 2009, líčí dětství a mládí sourozenců Brontëových), A Little Folly (Pošetilost, 2010, vtipný a romantický příběh z doby Regentství, 1811–1820), Charlotte and Emily: A Novel of the Brontë (Charlotte a Emily: Román o sestrách Brontëových, 2010, líčí život a tvůrčí činnost sester Brontëových). (zdroj životopisu: www.jota.cz)

Ocenění

Jude Morgan - knihy

2010  73%Chuť soužení

Žánry autora

Literatura světová Literatura faktu

Štítky z knih

Morgan je 0x v oblíbených.