Joseph Murphy životopis

irská, 1898 - 1981

Životopis

Dr. Joseph Denis Murphy (20.5.1898 – 16.12.1981) byl americký autor, původem irský duchovní, učitel a spisovatel.

Narodil se v římskokatolické rodině ředitele soukromé chlapecké školy. Studoval na kněze a připojil se k Jezuitům, jejichž řád opustil ve 20 letech po zkušenosti s léčivou modlitbou. Odstěhoval se do New Yorku, kde se stal lékárníkem. Zde docházel do kostela Krista Uzdravitele, který pařil církvi Božské vědy (Divine Science).
Ve 40. letech se přestěhoval do Los Angeles, kde byl později vysvěcen do církve Religious Science a začal vyučovat na jejích institutech. Později se ale vrátil nazpět do Divine Science a v roce 1949 se stal představeným kostela Divine Science v Los Angeles, kde založil jednu z největších kongregací hnutí New Thought v zemi. Později získal doktorát z psychologie na Univerzitě Jižní Kalifornie a začal psát.
Je autorem knih o pozitivním myšlení. Jeho stěžejním dílem je Moc podvědomí (Power of Your Subsconscious Mind, 1963), kde autor vyzvedá úlohu podvědomí jako rozhodující síly ve všech aspektech lidského života. Na konkrétních příkladech uvádí, jak pozitivní myšlení pomáhá v úspěchu v zaměstnání, mezilidských vztazích, získávání hmotných statků a podobně.
Kniha Tajemství síly podvědomí - vaše vnitřní moc ukazuje, jak změnit způsob myšlení a dosáhnout šťastnějšího, spokojenějšího a naplněnějšího života. Pracuje s teroií, že vnější vlivy nemohou změnit myšlení člověka, protože lidké vědomí je nezávislé a klíč v úspěchu si všichni nosíme sami v sobě.
Další dílo Zákony myšlení a víry - budete tím, co si myslíte a v co věříte vysvětluje, že pokud člověk něčemu věří, považuje tato fakta za pravdu a může pomocí duševních a emocionálních sil touto pravdou vyvolaných dosáhnout úspěchu.
Na podobné téma napsal potom dále Nekonečný pramen vaší síly , která je o tom, jak pomocí podvědomí získat sebedůvěru, která vede ke zdokonalení života a člověka samého.
Kniha Cesta k vnitřnímu a hmotnému bohatství odpovídá na otázky, jak užívat sílu pozitivního podvědomí k dosažení blahobytu, zdraví a celkové svobody.
Společně s Napoleonem Hillem a Dalem Carnegiem napsal Joseph Murphy knihu Tři mistři úspěchu, která přináší ucelený soubor jejich filozofií, které učí jak dosáhnout bohatého harmonického života.
Po smrti první manželky se Murphy znovu oženil se svou dlouholetou sekretářkou. (zdroj životopisu: https://knihy.abz.cz/obchod/autor-murphy-joseph-murphy)

Ocenění