Joseph K. Bill životopis

indická, 1928 - 2008

Životopis

Otec Bill, katolický kněz a misionář z Vincentiánské kongregace (Lazaristé) se narodil 23.2.1928 ve státě Kerala v Indii. Navštěvoval Evropu, USA, Kanadu, Jižní Ameriku, Afriku a další místa, kde kázal a celebroval uzdravující mše, pořádal duchovní cvičení a šířil evangelium věřícím i nevěřícím. Bůh skrze něj obrátil a uzdravil nespočet lidí. Svědectví lidí, kteří se setkali s otcem Billem plně potvrzují zvláštní dar uzdravování, který dostal od Boha. Jeho modlitby za uzdravení, opírající se o autoritu magisteria Kristova, pomohly mnoha lidem přijmout Kristovo evangelium obnovit jejich vztah k církvi. Mnoho jich také konvertovalo z hinduismu, islámu a protestantství.

Na základě mnohých pozvání otec navštěvoval též africkou Tanzanii, Keňu i Ugandu (kde dne 14.3.2008 ve věku 80 let během svých exercicií zemřel v pověsti svatosti). Afričané tam organizovali exercicie, které byly vysílány v rádiu i v televizi. Na místní stadióny přišlo i přes milión věřících. Otec Bill chtěl zvěstovat pravdu o Kristu co možná největšímu počtu lidí na celém světe skrze duchovní cvičení a organizování lidových misií. Nedokázal se smířit s tím, že i dnes, více než 2000 let po Kristově narození, na Zemi existují lidé, kteří ještě o Ježíšovi neslyšeli. Organizoval duchovní cvičení, kde se účastníci otevírali působení Ducha Svatého, který touží uzdravit celého člověka: duši, mysl i tělo. Jeho diář byl více než 30 let zcela zaplněn požadavky věřících, kteří uvěřili, že Ježíš může uzdravovat i dnes.

Tyto události se samozřejmě dále šířily mezi lidmi nejen v Indii či v Africe a výsledkem bylo, že otec Joseph Bill měl naplánovány termíny exercicií na několik let dopředu po celém světě. Exercicie vedl každý týden 52x v roce v jiném městě, v jiném státě či na jiném kontinentu. I přes takto přetížený a na roky rezervovaný program, chtěl otec Bill darovat občanům a zvláště mládeži České Republiky, další zcela mimořádné termíny pro své exercicie, vždy říkal, že Česká Republika ještě spolu s Izraelem a Ruskem velmi potřebuje obrácení a uzdravení. Pán si však dne 14.3.2008 zavolal svého milovaného Josepha již k sobě.

Otec Bill během svého života založil se záměrem povzbudit lidi v jejich duchovním životě, nespočet domů modlitby v Keni, Tanzanii, Ugandě, Irsku, Německu, Itálii, Francii, Kanadě a USA. V těchto centrech se pravidelně konají uzdravující mše a exercicie v duchu a podle vize otce Billa. V Indii založil mimo jiné exerciční dům, nyní již největší na světě, který neustále navštěvuje týden co týden 50 000 lidí. Tyto exercicie navštěvuje neustále i nyní mnoho hinduistů, muslimů, protestantů a dalších a všichni se setkávají s Ježíšem. Ježíš pracuje a lidé stále zakoušejí Jeho uzdravující lásku! (zdroj životopisu: http://www.frbill.info/bill.html)

Ocenění

Joseph K. Bill - knihy

2009  0%Ježíš tě miluje

Žánry autora

Duchovní literatura Náboženství

Štítky z knih

Ježíš Kristus duchovní život exercicie

Bill je 0x v oblíbených.