Josef Kubík životopis

česká, 1947

Životopis

Josef Kubík se narodil 1947 v Brně. Studoval pedagogiku, historii, psychologii a některé další obory. Označuje se za badatele lidských psychosexuálních projevů, metodologa pro vzdělávání dospělých, pedagoga, cestovatele, fotoreportéar a milovníka přírody. Žije nyní v Austrálii.

Fascinuje ho život lidí, jejich historie a výhled do blízké i vzdálené budoucnosti, což ho přimělo k hloubkovému poznávání jejich mentality, přirozenosti, neobyčejných sklonů, ambicí, netečnosti, zločineckých tendencí, politického či náboženského přesvědčení, ale také lidského sexuálního cítění, kterému věnoval tuto práci. Badatel se podle něj musí stýkat s lidmi nejrůznější úrovně, musí se stát jedním z nich, aby pochopil jejich sklony, bolest, radost a životní styl. Za tím účelem vystřídal téměř stovku zaměstnání v několika zemích. Nasbíral tak obsáhlý materiál o lidech, který by rád zpracoval v dalších svazcích.

Kromě psaní se věnuje výukovým programům a vyučovacím metodám, zkoumáním vlivu komercionalizace na psychologii mas, historii, dopravě a novým energetickým zdrojům. (zdroj životopisu: carpe.cz)

Ocenění