José Rodrigues dos Santos životopis

portugalská, 1964

Životopis

Narodil se v zámořské portugalské kolonii v Mosambiku, ale rodina se před vyhlášením nezávislosti a následné občanské válce raději přestěhovala do Portugalska.
José Rodrigues dos Santos pracoval jako válečný zpravodaj zprvu pro BBC, později pro CNN, kde obdržel tři významná ocenění za práci v terénu. Nyní pracuje v Portugalské veřejnoprávní televizi, kde uvádí večerní zprávy, a také vyučuje žurnalistiku na univerzitě v Lisabonu.
Je autorem pěti esejů a devíti románů, z nichž obzvlášť Codex 632 naprosto ovládl portugalský knižní trh. Nejen tento, ale i další napínavé dobrodružné romány byly dosud přeloženy do 18 zemí světa.
Hlavním hrdinou série inteligentních thrillerů je kryptoanalytik a historik Tomás Noronha, jehož záhady a tajemství zavádějí nejen po památkách portugalských, ale i po zajímavých místech celého světa. Zatímco v Šifře samotného Boha pátral po neznámém objevu Alberta Einsteina, ve volném pokračování Hněv Boží se díky svým znalostem dějin islámu zaplete do války s teroristy… (zdroj životopisu: http://detektivky.bestfoto.inf...)

Ocenění