Jordan Shapiro životopis

americká

Životopis

Jordan Shapiro, PhD je celosvětově oslavovaný americký myšlenkový vůdce. V současné době je vedoucím kolegy Joan Ganz Cooney Center v Sesame Workshop a Nonresident Fellow Center v Centru pro všeobecné vzdělávání v Brookings Institution . Sloup Forbese (2012–2017) o globálním vzdělávání, učení se prostřednictvím digitálního hraní, dětí a kultury přečetlo přes 5 milionů lidí na celém světě. Je to mezinárodní mluvčí a konzultant, jehož nová perspektiva nečekaným způsobem kombinuje psychologii, filozofii a ekonomii. Jeho poslední kniha „Nové dětství: výchova dětí k prosperitě ve propojeném světě“ byla vydána nakladatelstvím Little, Brown Spark 31. prosince 2018.

Cvičení

Shapiro pracoval jako poradce a stratég pro letectvo Spojených států a pomohl eSchool Air University rozvíjet pedagogické postupy, které propagují sofistikované „návyky mysli 21. století“. Vytvořil stěžejní online kurz Thomas Edison State University „Critical Thinking with Video Games“, interdisciplinární učební zážitek určený pro dospělé studenty, který ukazuje spojení mezi klasickými texty západní akademické tradice a narativními a mechanickými složkami dnešního nejpopulárnějšího videa hry.



Během týdne ho můžete najít ve třídě na Temple University, kde vyučuje v programu Intelektuální dědictví a vyvinul online verzi hlavních učebních osnov univerzity. Na výzvu, aby uvedl své oblíbené texty, které má učit, neváhá: „Platónova republika a Freudova civilizace a její nespokojenosti . Je úžasné vidět, jak mladí dospělí objevují, jak staré myšlenky mohou zůstat tak důležité i v takovém novém světě. “



Shapiro je členem globální poradní rady Teach For All , odborným poradcem Světového ekonomického fóra a účastníkem čínského civilního fóra Taihe. Je také členem akademie, která posuzuje Globální cenu učitele Nadace Varkey Foundation. A působí v poradní radě exkluzivního globálního think tanku Symi Symposium, vedeného bývalým řeckým předsedou vlády Georgem Papandreou. Pravidelně cestuje po celém světě a přednáší klíčové projevy na mezinárodních konferencích pořádaných organizacemi, jako je Institut Mahatma Gándhího vzdělávání pro mír a udržitelný rozvoj UNESCO (MGIEP).

Cvičení

Jordan, rodák z Philadelphie, je absolventem školy Friends Select School, malé přípravné školy Quaker College. Bakalářský titul získal na Bard College, kde úzce studoval s litevským filmařem / umělcem Adolfasem Mekasem a judaismem / učencem náboženství Jacobem Neusnerem. Doktorát z hloubkové psychologie získal v Pacifica Graduate Institute v Santa Barbara v Kalifornii, kde studoval fenomenologii u legendárního amerického filozofa Edwarda S. Caseyho (bývalého prezidenta Americké filozofické asociace).



Před maturitou snil Jordan o tom, že se stane kuchařem. Jeho první zaměstnání, jako teenager, byl jako předvařitel v Jack's Firehouse, dlouholeté instituci Philadelphia. Rychle se propracoval až do pozice šéfkuchaře. Poté si vzal mezeru mezi střední a vysokou školou, kde pracoval s šéfkuchařem Bobby Flay v restauracích Mesa Grill a Mesa City v New Yorku. Po ukončení školy se Jordan stal majitelem / provozovatelem Down Home Diner Reading Terminal Market. V roce 2008 prodal svůj podíl v tomto oboru, aby se zaměřil na vzdělávání a veřejné služby.



Na večírcích bylo Jordánu známo, že se pokorně chlubil tím, že ve třinácti letech získal v Americe nejzábavnějších amerických televizí velkou cenu 10 000 dolarů . Spolu se svým nejlepším přítelem zpíval originální píseň s názvem „Z jaké části prasete vychází hot dog? “

Cvičení

Jeho připravovaná kniha Otec-postava: Jak se stát otcem feminismu (Little, Brown Spark 2021), se v budoucnu zaměří na mužství, pohlaví a výzvy otců v 21. století.



Jordán žije ve Philadelphii se svými dvěma syny. Je v dlouhodobém romantickém vztahu se zakladatelem DailyWorth a autorkou Amandou Steinbergovou. (zdroj životopisu: https://www.jordanshapiro.org/bio)

Ocenění