John Seymour životopis

anglická, 1914 - 2004

Životopis

Spisovatel, hlasatel, ekolog, drobný a aktivista, rebel proti: konzumerismu, industrializaci, zabýval se geneticky upravovanými organismy, městy, motorové vozy a obhájce: samostatnosti, osobní zodpovědnosti, osoby samostatně výdělečně -dostatečnost, pohostinnost (jídlo, pití, tanec a zpěv), zahradník- péče o Zemi a pro půdu.
John Seymour se narodil v Londýně, Anglie. Přestěhovali se do Essexu, kde byl obklopen přírodou, chatovým hospodářstvím, mořem atd.
Po školení v Anglii a Švýcarsku Seymour studoval zemědělství na Wye College. Ve letech jel do Jižní Afriky. Hodně cestoval. Vzal si Sally

John Seymour mluvil a psal nezapomenutelné fráze, s humorem a,s technickými detaily, chemické vzorce, kde to dělalo vysvětlení jasnější. Televize poskytla prostředek opustit více vzpomínek: takhle z něj citovat George Borrow.

John byl stejně doma v nejníže domě na kopci, stejně jako v panském domě šlechty. Byl jako síla přírody, vždy ochotný naslouchat, vždy měl zájem dozvědět se o nových - nebo velmi starý - způsoby obdělávání půdy. (zdroj životopisu: en.wikipedia.org)

Ocenění