John J. Lamb životopis

americká, 1955

Životopis

John J. Lamb odstartoval svoji úspěšnou kariéru v roce 1979 jako zástupce šerifa v okrese Riverside (Kalifornie). Po akademii byl přidělen do India (poblíž Palm Springs), kde získal několik čestných uznání za špičkový výkon ve službě. V roce 1982 byl převelen na policejní oddělení v severním San Diegu – Oceanside.

Během své kariéry v Oceanside působil jako pouliční strážník, vyjednavač, vyšetřovatel na místě činu, vyšetřovatel na oddělení vražd a jako vedoucí týmu vyjednavačů. Byl považován za jednoho z nejlepších detektivů na oddělení vražd v San Diegu a vysloužil si mnohá ocenění za svoji práci. Má za sebou více jak 700 hodin odborného výcviku v různých oborech, jako je vyšetřování bombových útoků, tajná laboratorní vyšetření nebo psychologické profily podezřelých. Několikrát mu byla udělena pochvala za vynikající výkon a statečnost.

V roce 1997 musel ze zdravotních důvodů odejít do předčasné penze, a tak se začal zabývat svojí další velkou vášní – stal se spisovatelem z povolání.

John je šťastně ženatý s Joyce, odbornicí na snímání otisků prstů a policejní analytičkou. V lednu 2004 se přestěhovali ze San Diega do údolí řeky Shenandoah ve Virginii, kde žijí se čtyřmi zlatými retrívry a šesti „zachráněnými" kočičkami. Mezi Johnovy záliby patří rekonstruování občanských válek, zahradničení, vaření – je velký labužník, amatérské pozorování ptáků a cesty s Joyce po výstavách medvídků. (zdroj životopisu: In: http://shop.mobaknihy.cz/)

Ocenění