John Edward Douglas životopis

americká, 1945

Životopis

John Edward Douglas (*18.6.1945) je bývalý vyšetřovatel FBI, pozdější zakladatel profilovacího programu.

John Edward Douglas se narodil V Brooklynu v New Yorku, Jackovi a Dolores Douglesovým.
V současnosti je ženatý a má tři děti, žije na předměstí ve Washingtonu DC.

K FBI nastoupil v roce 1970. V roce 1977 byl převelen do BSU, na akademii ve Virgini učil vyjednávání s rukojmími a uplatňovat trestní psychologii zvláštní agenty, agenty a policisty ze všech koutů Spojených států. U FBI vytvořil a řídil trestní profilovací program, později byl povýšen na šéfa vyšetřovací podpůrné jednotky, divize FBI pro analýzu násilných trestných činů. (NCAVC).
Zatímco cestuje po celé zemi a poskytuje návod policii, začíná dělat rozhovory se sériovými vrahy a jinými pachateli násilných sexuálních trestných činů v různých věznicích. Informace získané z těchto rozhovorů použil ve svých knihách a a studiích.
Po odchodu z FBI v roce 1995 Douglas získal mezinárodní věhlas jako autor řady knih popisujících život sériových vrahů. Jeho knihy jsou považovány za jedny z nejzasvěcenějších z těch, které byly napsány o myšlení, motivech a jednání sériových vrahů a metodách a životech těch, kteří je pronásledují. Nyní působí také jako konzultant. (zdroj životopisu: http://en.wikipedia.org/wiki/J...)

Ocenění