Jiří Vydra životopis

česká, 1981

Životopis

Jiří Vydra se narodil 26. 4. 1981 v Liberci. V roce 2007 absolvoval na VOŠG v Hellichově ulici v Praze, obor Knižní grafika pod vedením ak. mal. Milana Erazima.
Věnuje se užité a volné grafice pod značkou VYDRA DESIGN. Působí jako dramaturg a autor designu pro agenturu Štěk a její akce v Liberci a na hradě Grabštejně. V roce 2008 založil občanské sdružení DIVOZEMÍ, zaměřené na podporu alternativní kultury v regionu, v němž je předsedou, dramaturgem a grafikem.
Během studia vytvořil jako klauzurní práce leporelo zpracované technikou barevného linorytu MĚLA BABKA..., nedokončený projekt Kytice jako komiks - balada SVATEBNÍ KOŠILE a kresebnou knihu JAK JSEM PLUL KE KRÁLOVNĚ SEVERU.
Komiks Příběh věčného studenta byl vytvořen technikou rytí do narušeného lina. Příběh na motivy balady lotyšského spisovatele Karlise Skalbeho byl výtvarníkovou absolventskou prací.
Skalbeho předlohu objevil už jako dítě v babiččině knihovničce a tehdy ho zaujala spíše ilustrace na přebalu knihy. K jejímu obsahu se dostal až mnohem později a ihned ho uchvátila poetika melancholicky laděných pohádek... (zdroj životopisu: http://www.vydradesign.cz/pribeh-vecneho-studenta/o-autorech)

Ocenění

Jiří Vydra - knihy

2009  88%Příběh věčného studenta

Žánry autora

Komiksy Literatura česká

Štítky z knih

Vydra je 1x v oblíbených.
Osobní web autora