Jiří Dittrich životopis

česká, 1996

Životopis

Jiří Dittrich se narodil 14.1.1996 v Praze, na jejímž okraji vyrostl. V roce 2011 absolvoval základní školu a nastoupil na Střední školu obchodní, kde v roce 2015 odmaturoval. V té době měl již napsané texty pro obě své první knihy – tedy Elementum a Elementum: Tajemství sudby. První knihu začal psát na začátku druhého ročníku střední školy, když mu bylo šestnáct let.
A zatímco se chystalo vydání první knihy, nastoupil do zaměstnání do malého obchodu poblíž svého bydliště. Tam strávil necelé dva roky, než se po vydání knihy přesunul do zcela odlišných vod. Od jara 2017 začal totiž pracovat jako finanční poradce. V září téhož roku dokončil rukopis pro třetí díl Elementum a v prosinci předal nakladatelství rukopis pro díl druhý - ten vyšel v září 2018. Třetí díl poté vyšel necelé dva roky po něm. A to v květnu 2020. Aktuálně autor pracuje nové knižní sérii Tristan.

Již od mala měl Jiří Dittrich určitou fantazii, která ho postupně posouvala. První známka spisovatelského potenciálu se objevila asi v jeho 11 letech, kdy napsal krátký scénář pro své kamarády, s kterými poté podle něj točili amatérský film.
Krom psaní je i velkým čtenářem žánru fantasy, sci-fi, thriller a mystery. Mezi jeho oblíbené knižní série patří například Harry Potter, Odkaz dračích jezdců a všechny knihy Dana Browna. Volný čas tráví rád s přáteli či rodinou.
Jiří Dittrich krom psaní a četby rád cestuje po České republice, věnuje se běhu či jiným outdoorovým aktivitám. (zdroj životopisu: Od autora)

Ocenění