Jaroslav Pížl

česká, 1961 statistiky

Nahrávám...

Životopis

Jaroslav Pížl se narodil 5. listopadu 1961 v Praze. V 80. letech vystudoval herectví na Lidové konzervatoři v Praze, v roce 1993 ukončil studium na FF UK, obor dějiny umění. V první polovině 90. let byl na volné noze, spolupracoval s Českým rozhlasem (Příhody Malého Lucifera) a Českou televizí (Smělé verše, režie Tomáš Vorel), přednášel svoji poezii v Německu, Rakousku a Dánsku. Od roku 1995 vyučuje na Konzervatoři J. Ježka v Praze, původně řečovou výchovu na dramatickém oddělení, v současné době práci s textem na muzikálovém oddělení. Od roku 1998 žije na venkově, je ženatý, má syna Maxe.

Bibliografie
1992 Manévry, Q
1994 Exteriéry , Bonaventura
1996 Svět zvířat, Torst
1998 Vodní hry, Petrov
2000 Rodinný život, Petrov
2004 Sběratelé knih, Petrov

Zdroj životopisu: http://www.ipetrov.cz/

Populární autoři:

Eduard Petiška

1924 - 1987