Jana Koubková životopis

česká, 1944

Životopis

V šesti letech se stala členkou Dětského rozhlasového sboru Dr. Bohumila Kulínského, později smíšený sbor ČKD Praha řízený Miroslavem Košlerem, Armádní Umělecký soubor. V 60. a 70. letech byla členkou vokálních skupin jako Linha Singers, Inkognito Quartet, Kučerovci, Vokální skupina Lubomíra Pánka, CK Vocal a divadlo Semafor.

Vystudovala s maturitou, je vyučená jako elektronavíječka, a nějakou dobu si tak vydělávala v ČKD Praha, živila se i jako čistička oken, manekýna, televizní hlasatelka, úřednice v knihovně, dělnice v trubkárně a s tanečními kapelami projela kus světa. Pěstovala sportovní gymnastiku, lehkou atletiku, a vodní slalom. Teď je to hlavně turistika a rychlá chůze.

Od r.1975 se profesionálně věnuje především jazzové hudbě. Daří se jí i jako skladatelce písní a filmové hudby. V rozhlase a televizi má své pořady. Založila každoroční festival jazzových, bluesových a rockových zpěváků pod názvem "VOKALÍZA" /1981 - 2000 /. Šest let učila na hudebně-dramatickém oddělení Pražské státní konzervatoře.

Má za sebou spolupráci s Jazz Sanatoriem Luďka Hulana, Jazz Half Sextetem Viktora Kotrubenka, Jazz Q Martina Kratochvíla, dále Vitouš Trio, Panta Rhei se Slávkem Jandou, České klarinetové Quarteto.

Byla častým hostem Big bandů Karla Vlacha, Gustava Broma, JOČRu Kamila Hály a Felixe Slováčka, Mirko Foreta, JORO Ostrava, Příbramského Big bandu a Pražského Big bandu Milana Svobody. V současné době spolupracuje s Big bandem Čs. Rozhlasu - dir.Václav Kozel. (zdroj životopisu: www.janakoubkova.cz)

Ocenění

Jana Koubková - knihy

2019  80%Koubkokvoky
1999  0%Zutí provádím s chutí
2014  80%Básně z jazzové dásně

Žánry autora

Literatura česká Poezie

Štítky z knih

citáty jazz básně česká poezie texty písní

Koubková je 1x v oblíbených.