Jan Martínek životopis

česká, 1969

Životopis

MUDr. Jan Martínek PhD. (*1969 v Praze). Vysokoškolské studium všeobecného lékařství na 1. lékařské fakultě University Karlovy v Praze ukončil v roce 1994. V letech 1995 - 1998 pracoval i studoval na Lékařské fakultě University Lausanne ve Švýcarsku a získal titul Docteur en médicine (MD).
V roce 1999 úspěšně složil I. atestaci z oboru všeobecné lékařství a v roce 2001 atestaci z oboru gastroenterologie. Pracoval na interní klinice Fakultní nemocnice Motol, stážoval v universitních centrech ve Švýcarsku, Německu a Velké Británii a od r. 1998 pracoval v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). V současné době spolupracuje s Klinikou hepatogastroenterologe v IKEM, a donedávna vedl Gastroenterologické oddělení v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi. Na částečný úvazek pracuje také v nemocnici v Jablonci nad Nisou. V současnosti zahájil spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí v Praze.
Věnuje se i pedagogické činnosti. Působí při výuce studentů medicíny I. a III. LF UK v Praze a v IKEM. Je členem několika odborných společností, například Lékařské společnosti J. E. Purkyně, České gastroenterologické společnosti, České hepatologické společnosti a American Gastroenterological Association.
Mezi jeho vědecké zájmy patří Helicobacter pylori, žaludeční sekrece a její inhibice, funkční vyšetřovací metody v gastroenterologii, choroby jícnu, akutní a chronická pankreatitida. Získal celou řadu odborných cena věnuje se publikační činnosti. Vydal několik knih, knižních článků, originálních prací a souhrnných článků. Připravil také přes 140 přednášek jak pro odbornou, tak pro laickou veřejnost. (zdroj životopisu: https://www.ordinace.cz/clanek/mudr-jan-martinek-phd/)

Ocenění