Ivana Svobodová životopis

česká, 1983

Životopis

Ivana Svobodová (1983), básnířka, prozaička a překladatelka, vystudovala anglickou a nizozemskou filologii na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V roce 2008 absolvovala překladatelskou stáž v Evropském parlamentu v Lucemburku.

Úspěšně se účastnila soutěží Ortenova Kutná Hora a Seifertovy Kralupy. Její básně byly uvedeny v časopisech Host, Partonyma, v almanachu Wagon či v anglickojazyčném časopise Stonecrop Review. Překlady poezie publikovala také v časopise Plav. Její povídky byly zveřejněny v časopise Pevnost a ve sborníku soutěže O nejlepší fantasy.

V roce 2021 vydala básnickou sbírku pro děti Pouštění draků.
Jako překladatelka dlouhodobě spolupracuje s časopisem XB-1 a s nakladatelstvími CooBoo, Host a dalšími. V roce 2009 získala 2. místo v překladatelské soutěži Jiřího Levého s překlady básní Liz Lochheadové. Překládá romány Silvie Moreno-Garciové (Mexická gotika, 2021).

Kromě autorské a překladové tvorby se věnuje také výuce angličtiny. Delší dobu pobývala v zemích Beneluxu, na Aljašce a ráda se vrací na Island. (zdroj životopisu: Biografie napsaná osobně aut...)

Ocenění

Ivana Svobodová - knihy

2021  %Poločas rozpadu
2021  100%Pouštění draků

Žánry autora

Literatura česká Poezie Pro děti a mládež

Štítky z knih

pro děti od 5 let

Svobodová je 0x v oblíbených.