Herbert Russell Wakefield životopis

anglická, 1888 - 1964

Životopis

Herbert Russell Wakefield se narodil v Kentu, Anglii v roce 1888. Existuje několik faktů o jeho životě a rodině, mimo skutečnosti, že jeho otec byl biskup Birminghamu a Russell získal titul v novodobé historii na Oxfordské univerzitě. Krátce po jeho absolvování, Wakefield pracoval jako osobní tajemník Lorda Northcliffe. Poté, v první světové válce, sloužil u pěchoty britské armády kde získal hodnost kapitána.

Není známo jak se Wakefield dostal k psaní hororových příběhů. Údajně, jeho vstup do psaní přišel, když byl zaměstnán jako redaktor britského vydavatele Philipa Allana, kde jeho nejčastější práce byly detektivky a literatura faktu - účty skutečných zločinů, ne hrůzostrašné příběhy, ke kterým se propsal. V každém případě tím, že na konci 20. let, Wakefield začal fušovat do hororových příběhů nakonec zjistil, že duchařské příběhy je žánr, kterému dává přednost. V roce 1930, byl schopný vydělávat si na živobytí jako spisovatel na plný úvazek a pokračoval produkcí povídek až do jeho vstupu do státní služby v roce 1951: pozice, kterou držel do jeho smrti v roce 1964.

Wakefieldovi strašidelné příběhy lze rozdělit do dvou období. Jeho raná díla jsou v duchu tradiční duchařiny a jsou často více zaujatá na náladu než na skutečnou podobu duchů. V pozdějších letech však duchové, kteří obývají své příběhy, mají často hrůzný vzhled, a počínaje začátkem druhé světové války, jsou více zlovolné. V největším zájmu, však je, že Wakefield držel silnou víru v nadpřirozeno a bylo to víra, která tvořila oporu jeho příběhů. Nikdy nenapsal příběh, u kterého by se domníval, že je nevěryhodný, a často byl na základě jeho zážitků s nadpřirozenými událostmi, které zažil osobně, nebo událostmi, které souvisely s jeho přáteli. (zdroj životopisu: http://thenostalgialeague.com/olmag/wakefield.html)

Ocenění

Herbert Russell Wakefield - knihy

Žánry autora

Štítky z knih

Wakefield je 1x v oblíbených.