Fulcanelli životopis

francouzská, 1839 - 1953

Životopis

Kdo byl Fulcanelli....

Jeho jméno zní jako pseudonym, značící „sluneční oheň“. Mohl to být člověk, který jen tak pro zábavu mátl své čtenáře typickou řečí alchymistů. Ale je stejně možné, že pod tímto jménem publikovala tajná skupina zasvěcenců....

Fulcanelli je pseudonym Francouze, který byl široce a hluboce vzdělaný v alchymistické tradici, architektuře, umění, vědách a také v jazycích. Některé francouzské zdroje tvrdí, že jméno Fulcanelli je kombinace Vulcana – boha ohně, Helia – boha slunce. O Fulcanellim se šířily zvěsti, že je na veřejností známým člověkem, patřícím pravděpodobně k významnému rodu aristokracie (možná dokonce člen bývalé královské rodiny Valois – větve dynastie Capetienne), že je bohatým mužem úctyhodného věku. Hovořilo se o něm, že odhalil velké TAJEMSTVÍ – výrobu kamene mudrců a elixíru života, který prodlouží život na extrémně dlouhou dobu.

Vydal dvě knihy, Le Mystère des Cathédrales (Tajemství katedrál) a Les Demeures Philosophales (Příbytky mudrců). Třetí kniha v pořadí měla vyjít s názvem Finis Gloriae Mundi, ale byla na pokyn Fulcanelliho „stažena“ a oficiálně nevyšla. (zdroj životopisu: Internet)

Ocenění