Fredy Germanos životopis

řecká, 1934 - 1999

Životopis

Freddie Germanos byl jeden z nejoblíbenějších řeckých novinářů a autorů. Narodil se v Athénách, kde prožil i druhou světovou válku. Byl jedním z nejváženějších televizních novinářů ve státní televizi v 60. letech, kdy začal kanál vysílat. Jeden z jeho nejoblíbenějších pořadů, který uváděl, byl Alati kai piperi (1968), kde slavn Řekové mohli diskutovat o čemkoliv. Rovněž se setkal s JFK, a ačkoliv s ním chtěl udělat rozhovor o politických problémech té doby, zpozoroval, že jedna z knih v knihovně úřadu je od Konstantinose Kafavise, řeckého básníka, a jejich krátky rozhovor byl pouze o jeho básních.
O tři dekády později již byly všechny jeho knihy bestsellery a Freddie byl jeden z nejoblíbenějších a nejčtenějších řeckých autorů.
Vedle románů jako Tereza napsal i řadu životopisů (př. Elli Lambeti, Sofie Mineiko Papandreou, Sofia Kapodistria) a tragický příběh lásky mezi Ionem Dragoumi a Pinelopi Deltou. Odmítl sepsat biografii Meliya Mercouri, slavné herečky 60. let, protože byla jednou z jeho nejlepších přátel.

Jeho dcerou je Natalia Germanou, populární producentka a novinářka. (zdroj životopisu: http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=111746)

Ocenění

Fredy Germanos - knihy

2005  68%Tereza

Žánry autora

Literatura světová Romány Historické romány

Štítky z knih

Germanos je 0x v oblíbených.