Filip Sajler životopis

česká, 1979

Životopis

e vyznavačem progresu, a to nejen ve světě vaření. Ve světě gastronomie se dobře orientuje a své znalosti dovede pohotově zúročit. Rád dělá věci neotřele a nově. Dobře ale ví, že k tomu je třeba znát to, co už tady bylo. Při vaření zdůrazňuje maximální jednoduchost, tradiční kuchařské postupy a čerstvé suroviny.

Za sebou má praxi ve špičkových restauracích a cateringových společnostech v USA, Německu i v České republice. Tři roky byl kapitánem Pražského regionálního týmu, byl i členem Národního kuchařského týmu. Může se pochlubit řadou ocenění z kuchařských soutěží (FHA Culinary cup Singapore, IGEHO Stuttgart, ScotHot Glasgow, World Culinary Championship Basil) včetně té z Kuchařské olympiády v Erfurtu. Vařil či organizoval catering pro významné politiky, evropské premiéry a přední představitele Evropy v průběhu českého předsednictví EU v Bruselu i u nás doma. Jmenujme Javiera Solanu či Jacquese Santera. Kouzlil také pro hvězdy showbusinessu jako Madonnu, Davida Bowieho, Bruce Springsteena a Sheryl Crowovou, pro sportovce formátu Tigera Woodse a Garryho Kasparova a nakonec i pro tým Davida Copperfielda.

V současné době řídí vlastní cateringovou společnost Perfect Catering a školu vaření, je aktivní v marketingu a v produkování společenských a veřejných akcí. Přebytek energie vybíjí v zajímavých a zároveň elegantních sportech, jako jsou fotbal, florbal nebo wakeboarding a snowboarding. A je blázen do rychlých automobilů a motorsportu. (zdroj životopisu: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/)

Ocenění

Filip Sajler - knihy

2009  0%31x Vyzkoušeno

Žánry autora

Literatura naučná Kuchařky

Štítky z knih

Sajler je 0x v oblíbených.