Eric B. Shiraev životopis

ruská

Životopis

Eric Shiraev (Эрик Ширяев) je profesor, výzkumník a autor. Získal akademické tituly na Petrohradské univerzitě v Rusku a absolvoval postdoktorandský program ve Spojených státech na UCLA. Působil na různých pozicích na St.Petersburg University, NVCC, Oregon State University, George Washington University a George Mason University. Jeho výzkumné zájmy jsou rozmanité. Je autorem, spoluautorem a spoluautorem dvanácti knih a mnoha publikací z oblasti globálních studií, dějin vědy, mezikulturních studií a politické psychologie. Ve svých publikacích rozvíjí zřetelný multidisciplinární přístup k analýze lidského chování. Kromě výuky a vědecké práce Eric Shiraev píše eseje pro média po celém světě. Bydlí poblíž Washingtonu DC.
Jednou z jeho hlavních publikací je Cross-Cultural Psychology (6 / e Routledge), která je přeložena v Číně, Indonésii, Indii, České republice a několika dalších zemích.

Eric Shiraev je autorem Mezinárodních vztahů vydaných Oxford University Press (3 / e, spoluautorem V. Zubok, London School of Economics).

Je autorem druhého vydání ruské vlády a politiky (2 / e London: Macmillan-Palgrave).

Také spolupracuje s Martijn Icks (University of Amsterdam), Jennifer Keohane (University of Baltimore) a Sergej Samoilenko (GMU) v mezinárodním projektu studovat charakter assassina vání napříč věky a zemí. V roce 2018 byla založena výzkumná laboratoř ( CARP) . První mezinárodní seminář na toto téma se konal v Heidelbergu v Německu. Odbornou monografii vydal v roce 2014 Palgrave. Příručka o atentátu na postavu a řízení pověsti je vydána v roce 2019. První učebnice o tomto tématu v pracích bude vydána v roce 2020. (zdroj životopisu: https://www.amazon.com/Eric-Shiraev/e/B001H6NBAW , https://p)

Ocenění