Emily Dalton životopis

americká

Životopis

Emily se narodila na základně Shanute Air Force Base v Illinois a má čtyři bratry. Jako dítě letectva cestovala po Spojených státech, žijící převážně v Illinois, Jižní Karolíně, a Mississippi. Když jí bylo 10, její otec odešel z letectva a rodina se usadila v jižní Kalifornii. Poté, co navštěvovala dva roky Junior College v Kalifornii se Emily přestěhovala do Utahu, aby se zúčastnila Brigham Young University v Provo. Emily pracovala jako úřednce na primární Dětské Medical Center v Salt Lake City, a čtyři roky jako respirační technička.
Ve svých 25 letech se provdala za muže, kterého potkala v kostele, mají spolu dva syny Chrise a Aarona. Velká změna v jejím životě přišla po narození jejího druhého dítěte. Byla velmi nemocná když se Aaron se narodil, aby přišla na jiné myšlenky, půjčila jí její matka několik romantických románů. Ty na ní zanechaly silný dojem a pod jejich vlivem začala psát kratší romantické příběhy, později romány hlavně pro Harlequin.
Emily napsala pět Regency románků pro Harlequin, šest historických romancí pro jiné vydavatele. (zdroj životopisu: http://www.harlequin.com/author.html?authorid=431)

Ocenění

Emily Dalton - knihy

1995  72%Nerozumná sázka / Rozpustilá Kitty

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

harlekýnky historické romance

Dalton je 1x v oblíbených.