Elizabeth Thornton životopis

britská, 1940 - 2010

Životopis

Elizabeth Thornton se narodila a vyrůstala v Aberdeenu ve Skotsku, zde vystudovala, poté dlouhá léta pracovala jako učitelka v mateřské škole a nakonec se jí podařilo založit svou vlastní mateřinku St. Within Street Nursery School, která funguje dodnes.

V roce 1969 se s manželem a třemi malými syny přestěhovala do Kanady, Winnipegu a i zde léta učila, jak v mateřské škole, tak i na prvním stupni základní školy. Po večerech sama navštěvovala University of Winnipeg, kde studovala řecké dějiny a její úsilí vyústilo v získání bakalářského titulu v tomto oboru.

K nápadu psát romance jí přivedla romance od Georgette Heyer, když po jejím přečtení propadla tomuto žánru - nejdřív jako čtenářka, nedlouho na to jako autorka vlastních příběhů. V roce 1987 vyšla Elizabeth její první kniha Bluestocking Bride. Od té doby napsala více jak dvacet historických romancí a dvě novely. Samozřejmě, že Elizabeth za svá dílka získala nějaké to ocenění a dočkala se překladů svých knih do spousty cizích jazyků.

Mezi Elizabethiny koníčky patří čtení (především mysteriozní příběhy, ale i biografie, či knihy o historii), cestování a taky se přiznala, že je nadšeným fanouškem Harryho Pottera. (zdroj životopisu: http://www.renatac.cz)

Ocenění