Elaine N. Aron životopis

americká, 1944

Životopis

Narození: 1. listopadu 1944
Manžel: Arthur Aron
Vzdělání: Kalifornská univerzita, York University, Pacifica Graduate Institute

laine N. Aron, Ph.D. je klinická, výzkumná psychologička a autorka [1], která studuje osobnosti s vysokou citlivostí od roku 1990. Vydala na toto téma šest knih, včetně The Highly Sensitive Person, která byla přeložena do 21 jazyků a prodána přes milion kopií. [2]

Její knihy zahrnují: 25. výročí vydání , Vysoce citlivý člověk , Vysoce citlivý rodič , Sešit Vysoce citlivý člověk , Vysoce citlivé dítě , Psychoterapie a Vysoce citlivý člověk: Zlepšování výsledků pro tuto menšinu lidí, kteří jsou většinou klientů , a podhodnocen Self , stejně jako vědecké články v předních časopisů ve svém oboru.

Dr. Aron získala magisterský titul z York University v Torontu v oboru klinická psychologie a Ph.D. v Pacifica Graduate Institute v klinické hloubkové psychologii a interning v CG Jung Institute v San Franciscu. Ona a její manžel Arthur žijí spolu již 56 let. Dr. Arthur Aron je absolventem University of Toronto a profesorem psychologie. Jsou dobře známí pro studium lásky a blízkých vztahů. Mají malou psychoterapeutickou praxi v Mill Valley v Kalifornii.
(zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/Elaine_Aron)

Ocenění