Dr. Oetker životopis

německá, 1862 - 1918

Životopis

Všechno začalo roku 1891 v zadním pokoji bielefeldské lékárny. Mladý lékárník Dr. August Oetker experimentuje dlouho do noci s lékárnickou váhou, hmoždířem a různými prášky.
To, co v roce 1893 po náročné výzkumné práci vyvinul, způsobilo revoluci v pečení: prášek do pečiva. Do každého sáčku se dávkuje obsah odpovídající pečení s jednou librou mouky (cca. 1/2 kg).
Díky kvalitním surovinám a přesnému poměru dávkování surovin může Dr.Oetker garantovat, že se každý koláč podaří, což byla záruka v té době naprosto převratná
Receptura kypřicího prášku původně vyvinutá Justusem Liebigem nebyla totiž vhodná pro skladování a nebyla chuťově neutrální. Receptura kypřicího prášku vylepšená Dr. Augustem Oetkerem všechny tyto nedostatky odstranila a byla ve své době senzační novinkou, která navždy změnila domácí pečení.
Dr. August Oetker byl i průkopníkem v reklamě, kdy již od počátku upozorňoval na své výrobky pomocí receptů na obale kypřicího prášku a v tisku

Ocenění