Debra Lee Brown životopis

americká

Životopis

Typickým znakem Debřiných romancí je to, že se odehrávají na těch nejdivočejších a nejosamělejších místech, jaké si jen dovedete vymyslet. Všechno to ale vychází z toho, že i sama Debra prožila na podobném místě nemalou část svého života.

Narodila se sice v Kalifornii, brzy se ale přestěhovala do drsných hor Sierry Nevady, kde se cítila jako ryba ve vodě.

Vždy byla zvyklá trávit všechen volný čas pod širým nebem, takže není divu, že si k obrazu svému vybrala i profesi. Vystudovala totiž geologii a nastoupila jako geoložka u společnosti British Petroleum, kde se zabývala hledáním ložisek ropy skrývajících se na Aljašce pod příkrovem ledu. Po celou tu dobu, kdy žila a pracovala v divočině, si ale vedla deník a nikdy se nevzdala myšlenky, že jednou bude psát knihy, v nichž svých zkušeností využije.

Po dalším studiu obchodní akademie se rozhodla, že profesi geoložky opustí. Místo toho se vrátila nejprve do Kalifornie, pak do Sierra Nevady, kde prožila dětství. Zde také poznala svého budoucího manžela, drsného horala Jamese, původem ze Skotska, a jeho osmdesátikilogramového psa - mastifa Seamuse, který byl tak hodný, že ji přijal do rodiny. Celá trojice tráví společně každou volnou chvíli - při kampování, rybaření, toulkách přírodou nebo na lyžích.

Spisovatelskou kariéru Debra zahájila roku 1997. Roku 1998 byla již její romance oceněna Asociací amerických spisovatelů romancí a roku 1999 jí vyšla první kniha u nakladatelství Harlequin. Brzy se "obchodní značkou" Debřiných romancí stalo to, co navždy zůstalo jejímu srdci nejbližší, - drsná a odlehlá místa, v nichž její hrdinové žijí a milují. I díky tomu si její knihy oblíbily již desetitisíce čtenářek po celém světě. (zdroj životopisu: http://www.harlequin.cz)

Ocenění

Debra Lee Brown - knihy

2003  78%Zlaté opojení
2003  70%Na život a na smrt
2004  40%Láska v tundře

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

Aljaška harlekýnky tundra historické romance

Brown je 0x v oblíbených.