David A. Levy životopis

americká, 1954

Životopis

Dr. David A. Levy se narodil 29. července 1954 v USA jako David Anthony Levy.
Dr. David A. Levy je americký psycholog , terapeut, profesor a výzkumný pracovník, spisovatel, autor, režisér a herec.
Je profesorem psychologie na Graduate School of Education and Psychology na Pepperdine University poblíž Malibu v Kalifornii, kde od roku 1986 vyučuje postgraduální kurzy. Je spoluautorem učebnice mezikulturní psychologie a kritického myšlení.

Získal titul B.A. titul v oboru divadelního umění na UCLA, magisterský titul v oboru psychologie na Pepperdine University, druhý magisterský titul v oboru psychologie na UCLA a jeho Ph.D. v psychologii z UCLA, kde se specializoval na sociální psychologii, s nezletilými v psychologickém hodnocení a psychologii osobnosti. Působil jako hostující profesor psychologie v Sovětském svazu, kde přednášel a workshopy psychologie a psychoterapie na Leningradské (nyní Petrohradské) státní univerzitě, Leningradské akademii věd a Bekhterevově psychoneurologickém institutu. Byl oceněn jako Harriet a Charles Luckman Distinguished Teaching Fellow a Howard A. White Award for Teaching Excellence at Pepperdine, a byl držitelem ceny Shepard Ivory Franz Distinguished Teaching Award a Charles F. Scott Fellowship na UCLA.

Dr. Levy je držitelem profesionálních licencí jak v psychologii, tak v manželství a rodinné terapii. Pracoval v široké škále soukromé praxe a ústavních psychiatrických zařízení, dohlížel na klinické stáže a své zkušenosti využíval v psychologickém testování (zejména MMPI) ve forenzních případech.

Jeho četné teoretické a empirické výzkumné studie byly publikovány ve vědeckých časopisech a prezentovány na odborných konferencích. Jeho kniha „Tools of Critical Thinking: Metathoughts for Psychology“ si získala široké uznání v akademickém i klinickém prostředí za své inovativní přístupy ke zlepšení dovedností myšlení. Levy spoluautorem (s Ericem Shiraevem) „Cross-Cultural Psychology: Critical Thinking and Contemporary Applications“, který se stal mezinárodně nejprodávanější učebnicí. Levy je autorem knihy „Rodinná terapie: historie, teorie a praxe“, která byla první učebnicí na toto téma, která je k dispozici ruským čtenářům. Jeho škála Levy Optimism-Pesimismus (LOPS) byla mezinárodně využívána v různých kontextech výzkumu a je členem redakční rady časopisu Journal of Humanistic Psychology.

Jeho nejnovější kniha „Život je čtyřpísmenné slovo: směje se, zvítězí a učí se 40 lekcemi života“ vydává nakladatelství Mango Publishing.

Levy je také autorem mnoha satirických článků, včetně „Císařova postmoderního oblečení: Stručný průvodce dekonstrukcí akademicky módních frází pro nezasvěcené“, „Jak být dobrým pacientem psychoterapie“, „Realizovaná psychometrická neomylnost: Jedna velikost Hodí se ke všem psychologickým profilům, „Pachy a instinkty: empirické zkoumání Freudovy teorie vylučování“ a „Navrhovaná kategorie pro Diagnostický a statistický manuál duševních poruch (DSM): Pervasive Labeling Disorder“.

Jako mediální konzultant se Levy objevil v desítkách televizních a rozhlasových vysílání (včetně CNN, CBS, NBC, PBS, A&E a E!), Poskytoval psychologické pohledy na aktuální dění a zkoumal problémy a trendy v oblasti duševního zdraví. Pracoval také jako profesionální režisér, producent, spisovatel a herec ve filmech, televizi a na jevišti. Získal nominaci na cenu Emmy za mimořádný výkon v televizním seriálu a byl hostující hvězdou v televizním seriálu „Na zdraví“, kde ztvárnil vůdce Frasierovy skupiny s nízkou sebeúctou. (zdroj životopisu: https://www.amazon.com/David-A-Levy/e/B001H6U0ZQ?ref=sr_ntt_srch_lnk_2&qid=1599808906&sr=8-2)

Ocenění