Dagmar Derré životopis

česká, 1969

Životopis

Svého manžela doprovázela na dlouhodobých pracovních pobytech v Singapuru, v Indonésii, procestovali společně část Asie. Bohaté zkušenosti z cestování a zejména znalost gastronomických zvyklostí nyní využívá při publikování v českém tisku.

Velmi ráda cestuje, zejména za přáteli a rodinou do Francie. Francouzská kuchyně patří k nejlepším na světě a Dagmar si ji dokáže vychutnat. Ani doma se francouzské kuchyně nezříká, ba právě naopak. Tento styl života a vaření vyznávají s manželem i v Čechách. Mimo jiné je vášnivou fotografkou, zachycující krásy přírody a zvířata, ale nejčastěji objektiv zaměřuje na vše, co se týká gastronomie. Své poznatky i fotografie publikuje nejen v knihách, ale i v tisku.

Ocenění

Dagmar Derré - knihy

2007  80%Mořská (nejen) kuchařka
2006  93%Olivová kuchařka

Žánry autora

Literatura naučná Kuchařky

Štítky z knih

Derré je 0x v oblíbených.