Christophe Blain životopis

francouzská, 1970

Životopis

Francouzský ilustrátor a scénárista, autor komiksů. Narozen 10. 8. 1970 ve Francii. Po ekonomického vzdělání si Christophe zaplatil umělecká studia v Paříži a Cherbourg. Svůj první komiks udělal, zatímco byl v armádě. Tyto "komiksové" deníky byly publikovány Albinem Michelem v roce 1994 v "Carnet d'un Matelot". Nyní již jako profesionální ilustrátor spolupracuje s časopisy jako Astrapi, Okapi a Science et Vie Junior, a nakladatelstvími Albin Michel, Casterman, či Nathan a Le Seuil.

Blain se dal na dráhu komiksů po setkání s Émilem Bravem, Davidem Beauchardem a Joannem Sfarem v ateliéru Vosges. Se scenáristou Davidem Beauchardem spolupracoval na několika povídkách publikovaných v Lapin a "La Révolte d'Hop Frog", ve kterém poprvé představil postavy Hiram Lowat a Plácida. Další příběhy s těmito postavami byly publikovány Dargaud.

V roce 1999 Blain produkoval úspěšné album "Le reducteur de Vitesse" ve sbírce Aire Libre nakladatelství Dupuis a přispěl k sérii "Donjon Potron-Minet" Lewise Trondheima a Joanna Sfara. V roce 2001 začal seriál "Isaac le Pirate", který rok nato byl oceněn na festivalu v Angoulême. (zdroj životopisu: http://www.levneucebnice.cz/autor/christophe-blain/)

Ocenění

Christophe Blain - knihy

2023  87%Svět bez konce
2008  92%Košile noci
2010  91%Mstitel v nesnázích

Žánry autora

Literatura světová Komiksy Sci-fi Fantasy Literatura naučná Ekologie, živ. prostředí

Štítky z knih

Blain je 0x v oblíbených.