Christina Dodd životopis

americká, 1957

Životopis

Christina Dodd je nejmladší ze tří sourozenců, má ještě dvě starší sestry a její tatínek zemřel předtím, než se Christina narodila. Ačkoli tak její maminka musela tvrdě pracovat, přesto si po večerech vždy našla aspoň malou chvilku, aby svým dcerám četla. Tím dala Christině základ pro její lásku ke knihám.

Christina vystudovala inženýrství na univerzitě v Boise, Idaho, kde rovněž potkala svého manžela. Po studiích pracovala jako projektantka a navrhovala pilařské závody. Během poledních pauz Christina začala číst romantické novely. A tak kolikrát knihu v poledne rozečetla a během odpoledne v hlavě spřádala možné konce rozečtených příběhů a zjistila, že leckdy její verze zakončení příběhu se jí zamlouvá víc, než co vymyslely autorky samy.

V roce 1980, kdy se Christině narodila dcera Shannon, se rozhodla, že zůstane doma a pokusí se napsat vlastní knihu. Během příštích deseti let, kdy přesto v mezidobí pracovala na částečný úvazek v knihkupectví, tak napsala tři romantické příběhy. První dva byly ale odmítnuty, až ten třetí Candle in the Window vyhrál v roce 1991 soutěž RITA v kategorii nových, dosud nepublikovaných autorů. No a tak ještě v témže roce se kniha dočkala oficiálního vydání.

Začátky Christina neměla lehké, protože její editor byl velice konzervativní a kolikrát seškrtal milostné scény v jejích knihách. A tak byl editor vyměněn. :-) V současné době má Christina na kontě jak historické romance, romance ze současnosti, tak i paranormální romance. Její knihy sbírají různá ocenění a jsou překládány do dvanácti jazyků, mezi nimiž nechybí čeština.

Víc o Christině a její tvorbě se dozvíte na jejích webovkách.

Christina s rodinou žila v Kalifornii, ale nedávno se přestěhovali do Texasu. (zdroj životopisu: renatac.cz)

Ocenění