Carol Marinelli životopis

britská

Životopis

Carol Marinelli se narodila v Anglii skotským rodičům, takže v dětství strávila se svými dvěma sestrami dlouhé a šťastné prázdniny ve Skotsku. Po škole absolvovala kurz pro sekretářky, který ji utvrdil v tom, že nikdy nechce pracovat v kanceláři. Poté si udělala kurz pro zdravotní sestry a pět let pracovala na úrazovém oddělení, což se jí líbilo.

Přesto ji osud zavedl trochu jinam. Odjela na rok se svou mladší sestrou do Austrálie a krátce před návratem se seznámila se svým budoucím manželem. Následovaly dlouhé dopisy, ještě delší telefonické hovory a dlouhé lety mezi Anglií a Austrálií, než se konečně vzali a usadili v Melbourne.

Když čekala druhé dítě, v dlouhé chvíli vymýšlela romantické příběhy, ale nikdy se jí nezdálo, že by je dokončila a propracovala tak, aby je mohla vydat. Krátce po narození třetího potomka neočekávaně zemřel její otec. Bylo to bolestné, ale Carol si v tu chvíli uvědomila jednu věc: její otec nepromarnil ani jedinou chvilku svého života. A tak se znovu pustila do práce a oprášila starý rukopis, přepracovala a po dlouhé době konečně vydala svou první knihu.

Nyní se soustřeďuje hlavně na psaní romantických příběhů, i když stále pracuje jako zdravotní sestra. (zdroj životopisu: harlequin.cz)

Ocenění