Barry Greenstein životopis

americká, 1954

Životopis

Barry Greenstein promoval na Univerzitě v Illinois v oboru Věda o počítačích a poker hrával ve volných chvílích během doktorského studia matematiky. Mohl to dotáhnout na výnosné místo v počítačovém odvětví, ale zjistil, že štěstí na něho čeká jinde.
Do roku 1991 si Barry hraním pokeru vydělával tolik, že mohl opustit svoje denní zaměstnání a stát se pokerovým profesionálem na plný úvazek. Byl to krok správným směrem a rozhodnutí, které se určitě vyplatilo. Nenajdeme mnoho jiných hráčů, kteří mají seznam úspěchů tak dlouhý jako má právě Barry, obzvlášť na World Series of Poker a World Poker Tour. V soutěžích v rámci WSOP se Barry dvanáctkrát probojoval k finálovému stolu a připsal si přes třicet velkých peněžních výher.
Odhlédneme-li od samotného hraní, sepsal také Barry knihu o strategii s názvem „Ace on the River“. Můžete ho také často spatřit, jak rozdává autorský výtisk tomu, komu se povede ho vyřadit z významného turnaje. Asi nejdůležitější stránkou Barryho kariéry je fakt, že velkou část své výhry z turnajů věnoval na charitu, nejvíce nadaci Children Incorporated. (zdroj životopisu: http://www.pokerstars.cz/team-pokerstars/barry-greenstein/)

Ocenění

Barry Greenstein - knihy

2011  96%Ace on the River: Manuál pokerového hráče

Žánry autora

Literatura naučná Sport

Štítky z knih

poker

Greenstein je 0x v oblíbených.