Barbora Červenková životopis

česká, 1976

Životopis

Dramaturgyně, scenáristka, script supervisor, epizodní herečka, maskérka a vizážistka.

Absolventka Divadelní vědy UK FF Praha. Prostředí divadla a filmu ji okouzlilo již v dětství. Od svých šestnácti let prostředí oťukávala jako komparzistka a epizodní herečka.
V umělecké branži se jako profesionál pohybuje přes deset let. Již za studií na univerzitě nastoupila na stáž do Středočeského divadla v Kladně, kde ještě před absolutoriem získala angažmá jako lektorka dramaturgie.
Od roku 2003 pracuje „na volné noze“. V sezóně 2003/2004 působila jako dramaturg v Divadelní společnosti Petra Bezruče v Ostravě. V letech 2004 – 2006 spolupracovala s filmovou produkční společností Jakubisko Film s. r. o. na projektu Juraje Jakubiska Bathory v několika klíčových profesích.
Na přelomu let 2007/2008 spolupracovala s filmovou společností Produkce Radim Procházka a zajistila ve funkci výkonného producenta natáčení dokumentárního cyklu Štíty Království českého, posléze nastoupila do společnosti Bio Illusion a do léta 2013 se podílela jako dramaturg, autor a upravovatel dialogů či různorodou produkční a post produkční činností na všech filmových projektech. V současné době spolupracuje se společností AZ Tools.

STOPA KONČÍ V NEBI (2003, režie Pavel Krumpár) – dramaturgická spolupráce (a spolupráce na scénáři)

BATHORY (2008, režie Juraj Jakubisko) – dramaturgie a spolupráce na scénáři (společně s Pavlem Krumpárem), Script Supervisor (společně s Kateřinou Jeřábkovou)

ŠTÍTY KRÁLOVSTVÍ ČESKÉHO (2008, režie Robert Sedláček) – vedoucí výroby, v titulcích jako Produkce PRP

PEKLO S PRINCEZNOU (2009, režie Miloslav Šmídmajer) – dramaturgická spolupráce a úprava dialogů, v titulcích jako Spolupráce na dialozích – společně s Romanem Kopřivíkem, společně s Miroslavem Buberle spoluautorkou knižní verze

MILOŠ FORMAN: CO TĚ NEZABIJE… (2009, režie Miloslav Šmídmajer) – produkční práce, především na TV verzi

RODINKA (2010, režie Dušan Klein) – spolupráce na volném pokračování legendárního televizního seriálu

PROBUDÍM SE VČERA (2012, režie Miloslav Šmídmajer) – dramaturgie (společně s Máriou Dufkovou, Kristýnou Žantovskou a Milošem Zahradníkem)

ČTYŘLÍSTEK VE SLUŽBÁCH KRÁLE (2013, režie Michal Žabka) – dramaturgie (společně s Luďkem Hudcem), společně s Máriou Dufkovou napsala a připravila stejnojmennou audioverzi na CD

NAZARETH: NEKONEČNÝ ROCKOVÝ MEJDAN (2013, režie Miloslav Šmídmajer) – produkční práce

BELLA MIA (2013, režie Martin Duba) – dramaturgie (společně s Máriou Dufkovou a Martinem Novosadem), koordinátor koprodukce a postprodukce (zdroj životopisu: http://www.barboracervenkova.cz/)

Ocenění

Barbora Červenková - knihy

2009  77%Peklo s princeznou

Žánry autora

Pro děti a mládež Pohádky

Štítky z knih

pohádky zfilmováno peklo čerti zfilmovaná pohádka

Červenková je 0x v oblíbených.
Osobní web autora