Andrea Tláskalová životopis

česká

Životopis

Vystudovala učitelství 1. stupně, speciální pedagogiku, výchovné poradenství a koordinátora EVVO. Už 20 let učí na 1. stupni ZŠ J. V. Sládka ve Zbirohu. Je koordinátorkou pro environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu, pro globální rozvojové vzdělávání a na škole vede programy Ekoškola, Světová škola, Škola pro udržitelný život, Fairtradová škola, Skutečně zdravá škola a Podnikavá škola.
Vede hodiny speciální pedagogické péče, působí v roli výchovné poradkyně. Je lektorkou a autorkou didaktických materiálů, konzultantkou, auditorkou, organizuje workshopy, kurzy pro předškoláky, vede volnočasové kroužky, pilotuje projekty. Oslovuje ji metoda práce s chybou, kritická výuka, badatelsky orientovaná výuka, zážitková i projektová výuka, učení venku.
Od roku 2010 působí v Asociaci malých debrujárů, kde s dětmi dělá pokusy s jednoduchými pomůckami doma i venku. V roce 2017 obsadila 2. místo v Global Teacher Prize CZ a u příležitosti Dne učitelů získala v březnu 2018 pamětní medaili hejtmana Plzeňského kraje za dosavadní práci ve školství. Českou televizí byla přizvána do projektu UčíTelka, kde prováděla prvňáčky prvoukou a jednoduchými pokusy. Spolu s manželem a třemi dcerami žije na hájovně na Křivoklátsku ve společnosti koní, koz, lam, psů, koček, drůbeže a nekonečných lesů. Kromě pedagogických oborů vystudovala rovněž zemědělství – obor zootechnička (zdroj životopisu: https://www.grada.cz/autor/def...)

Ocenění

Andrea Tláskalová - knihy

2021  55%123 tipů pro výuku, která baví děti i učitele

Žánry autora

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Vzdělávání

Štítky z knih

Tláskalová je 0x v oblíbených.