Andrea Ernyeiová životopis

česká

Životopis

Andrea Ernyeiová byla na jaře v roce 1990 se svým tatínkem součástí delegace československých Židů, kteří doprovázeli Václava Havla během jeho státní návštěvy Izraele po obnovení diplomatických vztahů.
Tuto zemi pak navštívila ještě mnohokrát a během jednoho z pobytů dostala židovskou kuchařku.
Postupně začala vařit tradiční jídla, která znala z pražské židovské obce a začala připravovat pro své přátele šábesové večeře.
Po revoluci se vypravila za dobrodružstvím do Paříže, kde potkala svého muže. Francie byla pro ni dalším podnětem pro poznávání různých chutí a kultury stolování.
Následovaly tři roky v Číně a návrat do Čech, kde vybudovala rodinnou firmu Galetka. Doplnila si odborné vzdělání a vystudovala hotelovou školu, obor kuchař, a věnuje se gastronomii.
V rámci svých aktivit se nadále věnuje také židovské kuchyni, která pro ni představuje příležitost pro setkávání přátel v domácím prostředí. (zdroj životopisu: https://www.kosmas.cz/autor/80...)

Ocenění

Andrea Ernyeiová - knihy

2021  93%Nebojte se gefilte fiš

Žánry autora

Literatura česká Kuchařky

Štítky z knih

kuchařky židovská kultura židovská kuchyně

Ernyeiová je 0x v oblíbených.