Amanda McCabe životopis

americká

Životopis

Amanda McCabeová pro vás napsala již spoustu knih s historickou tématikou. V češtině jsme jich pro vás vydali jedenáct. Naposledy to byla minisérie Pařížských debutantek, která vycházela na přelomu let 2020 a 2021.

Amanda píše také pod pseudonymem Laurel McKeeová pro nakladatelství Grand Central Publishing, minisérii Alžbětinské záhady sepsala pod jménem Amanda Carmacková a minisérii Záhady zámecké kočky jako Eliza Caseyová.

Svůj první román napsala již v šestnácti letech – rozsáhlý historický epos, v němž vystupují všichni její přátelé, a který psala tajně během hodin algebry (a rodiče se divili, proč matematika není její nejsilnější předmět…).

Od té doby algebru nikdy nepoužila, ale její knihy byly nominovány na mnoho cen, včetně RITA Award, Romantic Times BOOKReviews Reviewers´ Choice Award, Booksellers Best, National Readers Choice Award a Holt Medallion. Žije v Santa Fe s pudlem, kočkou, báječným manželem a velmi a příliš mnoha knihami a sbírkami královských památek.

Když zrovna nepíše nebo nečte, ráda chodí na taneční kurzy, sbírá kýčovité suvenýry z cest a sleduje Food Network – i když nevaří.

Více si o ní můžete přečíst na http://ammandamccabe.com nebo jí napsat na amanda@ammandamccabe.com. (zdroj životopisu: http://harpercollins.cz/autori.php?autor=304)

Ocenění