Alison Roberts životopis

novozélandská, 1956

Životopis

Narodila se v Dunedinu na Novém Zélandu. Od pěti let cestovala s otcem, který byl lékařem po světě. Do školy začala chodit v Londýně, později se přestěhovali do Washingtonu D.C.

Po návratu na Nový Zéland dokončila školu a začala pracovat jako učitelka na základní škole. Později se provdala za lékaře a začala pracovat v nemocnici jako technická pracovnice na kardiologii. Opět se s manželem stěhovala do Glasgow do Skotska, kde žili dva roky. Jejich návratem na Nový Zéland začala pro Alison nová etapa jejího života: vychovává malou dcerku, stará se o dům na své farmě, kde chová ovce, osly, slepice, psy a kočky.

Ve volném čase se věnuje svému koníčku - psaní romantický příběhů z lékařského prostředí, ke kterému má díky svému otci a manželovi velmi blízko.
Její nejoblíbenější knihou je Pán prstenů od J. R. R. Tolkiena, velmi ráda se podívá na Pretty Women a za nejromantičtější jídlo považuje perfektně připravenou rybu a opečeným bramborem a k tomu velmi dobře vychlazené šampaňské. (zdroj životopisu: internet - harlequin)

Ocenění