Aleš Beseda životopis

česká, 1962

Životopis

Aleš Beseda se narodil 15. 5. 1962 v Karviné jako Aleš Hanák. Jeho matka Marie Besedová pochází ze Sallaumines v severní Francii. V útlém věku přišla o matku, po válce se s otcem a starší sestrou vrátila jako repatriantka do Československa. Otec Josef Hanák tragicky zahynul v roce 1964 a otčím
Alois Beseda zemřel na infarkt v roce 1974.

Vyučil se v oboru opravář zemědělských strojů. Nikdy se této profesi nevěnoval, ale utekl se k volantu – nejprve se živil jako traktorista, po absolvování základní vojenské služby pracoval postupně jako řidič nákladního vozidla, autobusu na domácích linkách, zájezdového autokaru a mezinárodní autobusové linky do Londýna. V letech 1996–2006 působil jako dispečer servisu stavebních strojů, od roku 2006 do současnosti zastává u stejného zaměstnavatele pozici referenta logistiky náhradních dílů.

Je ženatý, s manželkou Ivetou se poznal v knihovně. Mají spolu dva syny.
Syn Ondřej, narozený v roce 1985, vystudoval Vyšší odbornou školu hereckou v Praze, posléze DAMU, KALD, pod vedením Miroslava Krobota.
Od září 2011 je v angažmá v Divadle loutek v Ostravě.
O tři roky mladší syn Vojtěch vystudoval hotelovou školu v oboru hotelnictví a turismus. Zajímá se o moderní, špičkovou gastronomii. Jeho prvním zaměstnavatelem byl Gordon Ramsay Ltd., posléze hotel Hilton Praha, nyní je zaměstnán jako kuchař v zámečku v Petrovicích u Karviné.

Založením je autodidakt a introvert. V mládí hrál na kytaru, kontrabas a basovou kytaru v několika amatérských country a folkových kapelách.
Talent pro psaní se u něj projevoval již v rané dospělosti, ale tvůrčí autorský přetlak u něj naplno propukl až ve zralém věku 47 let.
Žije v Havířově. (zdroj životopisu: uživatel Novelist)

Ocenění

Žánry autora

Novely Romány Literatura česká

Štítky z knih

prvotina

Beseda je 0x v oblíbených.