Adolf Bélot životopis

francouzská, 1829 - 1890

Životopis

Adolphe Belot byl synem advokáta zaměstnaneckého u dvora v Pointe-à-Pitre . Narodil se ve francouzském Le Havre , kde Belot byl v metropoli na univerzitě v Sainte-Barbe, než získal licenci na Právnické fakultě v Paříži. V roce 1854 byl registrován správní radou Nancy.

Po několika cestách do Ameriky se věnoval psaní a publikuje Le Châtiment v roce 1855, než se v roce 1857 přihlásil do divadla s komedií À la Campagne. V roce 1859 ve spolupráci s Pierrem Villetardem napsal Le testament de César Girodot která se uskutečnila více než 500krát v divadle Odéon.

Belot napsal román Mademoiselle Giraud, Moji manželku v roce 1870, který se soustředil na naivního mladíka a jeho manželku, která odmítá jejich manželství dokončit. Dosažená kniha byla nesmírně úspěšná, prodávala nejméně 66 000 výtisků a byla vydána ve 33 vydáních po celém světě.

Belot zemřel na plicní kongesci ve věku 61 let, 18. prosince 1890.
Belot měl dvě dcery: Marthe a Jeanne, která se stala herečkou v odéonském divadle pod pseudonymem "slečna Belly". Zemřela na břišní tyfii v lednu 1899.

Zdroj: https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Adolphe_Belot&prev=search (zdroj životopisu: https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Adolphe_Belot&prev=search)

Ocenění