Adirádža Dása životopis

Životopis

Když v roce 1971 absolvoval Adirádá dása univerzitu v New Yorku, odjel ze Spojených států do Orientu za svými dvěma hlavními zájmy: orientálním náboženstvím a exotickou kuchyní.O tři roky později se v Indii dozvěděl o oddané službě Šrí Krišnovi, v níž je vaření, stejně jako všechnyostatní lidské činnosti, dokonale zapojeno do duchovního života.
V roce 1975 se ve švýcarsku setkal s oddanými a stal se aktivním členem hnutí Hare Krišna. Od té doby těší oddané hosty svým mistrovstvím jak ve vaření, tak co se týče filozofie. Nyní žije ve středisku Hare Krišna poblíž Paříže. Tam vydal svou kuchařku ve francouzštině (Un Gout Supérieur).
Jeho dalším projektem je popularizovat indickou duchovní kuchyni také v Anglii, kam se hodlá přestěhovat a chce otevřít školy a kursy vegetariánského vaření a organizovat programy pro bezplatné rozávání duchovního jídla. (zdroj životopisu: Krišnova vegetariánská kuchařka, ISBN 978-80-87336-06-9)

Ocenění