Adam Borzič životopis

česká, 1978

Životopis

Funkce: tajemník Společnosti křesťanů a Židů

Adam Borzič je tajemníkem Společnosti křesťanů a Židů, kromě toho studuje Evangelickou teologickou fakultu UK v Praze a věnuje se literární tvorbě. Vedle židovsko-křesťanského dialogu se zabývá rovněž mezináboženským dialogem jako takovým a dále vztahy mezi literaturou, spiritualitou a humanisticky orientovanou psychologií.


Adam Borzič (* 1978 v Praze), tajemník Společnosti křesťanů a Židů, student Evangelické teologické fakulty UK, básník, člen literární a umělecké skupiny Fantasía, psychoterapeut. Poezii, literární a umělecké recenze a odborné texty s religionistickou tematikou publikoval například v Křesťanské revue, Novém Prostoru, Atelieru, Dingiru, Tvaru, Plži a Českém dialogu. V roce 2008 vydal spolu s Kamilem Bouškou a Petrem Řehákem společnou knihu básní Fantasía v nakladatelství Dauphin.

Od roku 2005 se účastní psychoterapeutického výcviku pod vedením Mgr. Blanky Kolínové, výcvik je zaměřen na dramaterapii. Pracuje jako psychoterapeut při občanském sdružení NotaBene, v roce 2006 se podílel na projektu Dramaterapie v kojeneckém ústavu v Krči, kde pracoval s dětmi ve věku 3-5 let, dále se živí jako překladatel (z angličtiny a chorvatštiny).

Vedle židovsko-křesťanského dialogu se zabývá rovněž mezináboženským dialogem jako takovým a dále vztahy mezi literaturou, spiritualitou a humanisticky orientovanou psychologií. Hlásí se k postdenominačně pojatému křesťanství. (zdroj životopisu: http://tisk.cirkev.cz/online-rozhovor-host-kategorie/adam-bo)

Ocenění