Žádáme trest smrti! zajímavosti

Žádáme trest smrti! https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152633/zadame-trest-smrti-152633.jpg 5 10 2

Propagandistická kampaň provázející proces s Miladou Horákovou a spol. Komentovaný soubor dokumentů, propagandistických článků apod. publikovaných v průběhu procesu. Obsahuje mj. i texty rezolucí, jimiž občané -- pracovní kolektivy, školní (dětské) kolektivy aj. -- žádaly co nejtvrdší trest pro "zrádce". Mrazivé svědectví o mrazivé době.... celý text

Zajímavosti (3)

Obžalování byli dětem líčeni jako zrůdy, které si ze všeho nejvíc přejí válku, jako lidé dopouštějící se stejných zvěrstev jako za války nacisté. (milamarus)


Kromě Milady Horákové byly pranýřovány také Antonie Kleinerová (1901-1982) a Františka (Fráňa) Zemínová (1882-1962), která byla odsouzena k trestu 20 let žaláře. To při jejím věku 68 let znamenalo fakticky doživotí. (milamarus)


Tělo Milady Horákové bylo zpopelněno ve strašnickém krematoriu – utajeně, tj. bez účasti rodiny, která pohřbu nemohla (=nesměla) být přítomna. Urna s jejím popelem rodině vydána nebyla, a tak dodnes není zcela objasněno, kam byl popel uložen.

Jedna verze praví, že se nachází v hromadném hrobě poblíž měděné mísy s tzv. řeckým ohněm, kam jí tajně pohřbil ředitel krematoria a jeho pomocník. Tam je nyní také umístěna náhrobní deska se jménem Milady Horákové. (milamarus)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.