Krysáci zajímavosti

Krysáci https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34895/krysaci-34895.jpg 5 220 55

Večerníček série


Krysáci série

1. díl

Daleko na Moravě, uprostřed Valašského království, na malém smetišti nedaleko Vizovic žili dva krysáci – Hubert a Hodan – a sádrový trpaslík Ludvík. Bydleli v útulných zásuvkách starého šicího stroje s výhledem na vysavač. Žili klidně a spokojeně až do chvíle, kdy se na smetišti objevil potkan Eda – dobrodruh z Prahy, který všude byl, všechno viděl a všemu rozumí a hlavně nesnáší klid a nudu. Jste zvědaví, jaká dobrodružství zažila čtveřice sympatických kamarádů? Otevřete knížku a čtěte! A vy, kdo ty napínavé i legrační příhody znáte z televizního večerníčku, si je třeba rádi zopakujete. Ať vás čtení pobaví stejně, jako vás pobavil večerníček!... celý text

Zajímavosti (1)

https://www.znojemskabeseda.cz/clanky-kultura/281-vystava-krysaci
Výstava Krysáci:
listopad - prosinec 2023, Dolní sál Znojemské Besedy, Masarykovo nám. 22
Výstava nechá nahlédnout do zákulisí večerníčku
Originální výstava je pozváním do pohádkového světa, v němž návštěvník nalezne dva krysí hrdiny Huberta a Hodana, kteří žijí v zásuvkách starého šicího stroje na smetišti poblíž Vizovic. Spolu se sádrovým trpaslíkem Ludvíkem a laboratorním potkanem Edou zažívají mnohá dobrodružství. Krysáci je nejúspěšnější večerníček České televize za posledních 20 let. Hlavním postavám propůjčili svůj hlas Bolek Polívka a Jiří Pecha.
O tom, jak vznikal večerníčkový seriál, jak vypadaly kulisy, rekvizity a prostředí seriálu, kterému Česká televize věnovala hned 26 dílů, a který pravidelně reprízuje. Přímo s autory seriálu do Znojma vezeme originální trojrozměrná dioráma, tedy scény animované pohádky. Kromě toho budeme vybrané díly na výstavě také vysílat. Výstava bude součástí Znojemského adventu, a proto se k výstavě váže hned několik doprovodných akcí jako třeba beseda s Cyrilem Podolským o vzniku animovaných filmů, čtení ze stejnojmenné knihy Jiřího Žáčka nebo divadelní představení v Městském divadle ve Znojmě. (Snoopi)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.