Tracyho tygr zajímavosti

Tracyho tygr https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77038/bmid_tracyho-tygr-CLg-77038.jpg 4 2300 310

Novelka, představující ztřeštěnou, téměř surrealistickou frašku, vypovídá v podtextu o lidské odvaze k životu, o potřebě lásky a o blahodárnosti práce. Dotisk v r. 1997

Literatura světová Novely
Vydáno: , Argo
Originální název:

Tracy's Tiger , 1952


více info...

Zajímavosti (2)

Několik vydání v ČR má i různé překladatele - https://blog.wuwej.net/2017/09/01/william-saroyan-tracyho-tygr-v-originale-a-v-prekladech.html (Libi11)


niha získala cenu Libri Olomouc za rok 1997. (chaera)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Lidi jsou složité. Lidi jsou lidi. Lidi jsou legrace, hra, fantazie, kouzlo. Lidi jsou bolest, lidi jsou nemoc, lidi šílet, lidi mají ublížení, lidi ubližovat lidi, zabíjet, zabíjet sebe. Kde je legrace, kde je hra, kde je fantazie, kde je kouzlo? Psychiatrii já nerad. Lidi miluju. Šílení lidi, krásní lidi, zranění lidi, nemocní lidi, zlomení lidi, zhroucení lidi, mám rád, miluju. Proč? Proč lidi ztratí legraci, hru, fantazii, kouzlo? Proč to? Peníze? Myslím si to. Peníze. Je láska, tyhle peníze. Je krása, tyhle peníze. Je legrace, tyhle peníze. Kde jsou peníze? Nevím. Už není legrace. Teď jen práce. Práce. Tygr. Tygr.


Kolik jen srdcí puklo v letech minulých, kolik jich puká v dobách dnešních a kolik srdcí má ještě puknout v čase nadcházejícím?