Temné léto zajímavosti

Temné léto https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138503/bmid_temne-leto-0Vw-138503.jpg 4 396 120

Elm Haven série

1. díl >

Je léto roku 1960. Několik žáků šesté třídy z illinoiského Elm Havenu mezi sebou navazuje mocná, magická pouta, která nezpřetrhá ani jejich další život či ztráty. Na pozadí sluncem zalitých kukuřičných lánů a kradmého koketování městských dívek bude jejich vzájemná oddanost vystavena nemilosrdné zkoušce. Ze ztichlých útrob školy Old Central, mohutné pevnosti obestřené mahagonovou vůní rakví, vyplouvá neviditelné zlo, jež Mika, Duana, Dala, Harlena a Kevina uvrhne do války, která nezná hranic ani slitování, v níž je noc v područí jednoho věčného nepřítele...... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Summer of Night , 1991


více info...

Zajímavosti (4)

Elm Haven je v skutočnosti mesto Brimfield zo Simmonsovej mladosti, ktoré premenoval pre svoje románové účely. (rusalka1)


Simmons se ani v Temném létu nevyhnul odkazování se na svého oblíbence Shakespeara, a to v momentu, kdy McBride recituje část Shakespearovy hry Cymbelín. (Minas)


Duane McBride při čtení starých výstřižků objevuje zmínky o zvonu Borgiů, který přinášel všem a všemu, co s ním bylo nějak spojené značnou smůlu. Zvon převážela britská loď Erebus, jež málem ztroskotala a Simmons se tak odkazuje na svůj román Terror, v němž už opravený Erebus vyplouvá na polární výpravu. (Minas)


Ač je Temné léto hororem, sám autor jej považuje za nejautobiografičtější román, který napsal. (Minas)


Ocenění knihy (1)

1992 - Locus Awards (Horror/Dark Fantasy Novel)


Související novinky (1)

Knižní novinky (29. 10 - 3. 11.)

28.10.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.