Tekutý písek zajímavosti

Tekutý písek https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347161/bmid_tekuty-pisek-OGG-347161.jpg 4 384 136

Osmnáctiletá Maja Norbergová, obyčejná dívka, výborná žačka a oblíbená kamarádka, se ze dne na den stala nejnenáviděnější osobou ve Švédsku, obviněnou z účasti na masakru na střední škole a vraždy svého chlapce a nejlepší přítelkyně. Maja však nebyla sama, kdo ten den střílel… Po devíti měsících začíná soudní proces. Po devíti měsících absolutní izolace se Maja pokusí dokázat, že se jen bránila. Veřejnost ani média jí ale nevěří. Případ však odkrývá mnohem hlubší příčiny – maska zdánlivě uhlazeného, bezproblémového života bohaté mládeže padá a vynořuje se skutečnost plná rasové i sociální šikany, drog, lhostejnosti a bezcitnosti… Tekutý písek byl vyhlášen nejlepší švédskou krimi roku, vychází ve 23 zemích.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Störst av allt , 2016


více info...

Zajímavosti (2)

V podobě TV seriálu přístupného od 5. dubna tohoto roku na Netflixu se tento provokativní a originální příběh dostane k divákům 192 zemí celého světa. (Nelly)


Kniha získala ocenění Skleněný klíč za nejlepší severskou krimi roku. Takže už to není jenom nejlepší švédská, ale nejlepší skandinávská krimi roku. https://en.wikipedia.org/wiki/Glass_Key_award (Babouš)


Ocenění knihy (2)

2017 - Glasnyckeln (Skleněný klíč)
2016 - Bästa svenska kriminalroman


Související novinky (1)

Tekutý písek vyhlášen nejlepším skandinávským krimi roku

09.08.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.