Láska a smrt zajímavosti

Láska a smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26792/bmid_swamp-thing-bazinac-laska-a-smrt-cT5-26792.jpg 4 94 10

Swamp Thing - Bažináč série

< 2. díl >

Některé komiksy fungují v žánru jako milník – a Sága o Bažináčovi je jedním z nich. Alan Moore si vzal staré a zapomenuté postavičky a vdechl jim nový život. A co víc, povedlo se mu vzkřísit hororový komiks, proti vůli cenzorů z CCA, pro něž byla kombinace nahoty, rozkládajících se zombií, incestu a nekrofilie příliš. Alec Holland uhořel, jeho duše však žije dál. Příběhy zeleného monstra se z akčních dobrodružství proměnily v atmosférické a ponuré horory, v „Sandmana z bažin“. Po zemi kráčí ďábel, dává lidem rady do života a na pomoc si z pekla povolal řadu mrtvých. A zlu se může postavit jedině bytost, která možná kdysi byla člověkem. Americký jih nikdy nebyl nejdokonalejším místem pro život – teď se však stává dokonalým místem pro smrt…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

Love and Death , 1990


více info...

Zajímavosti (4)

Stejně jako u předchozí knihy i zde můžeme vidět několik postav z DC univerza. Tentokráte to jsou: Floronic Man (Jason Woodrue), Etrigan (Jason Blood), Deadman (Boston Brand), Phantom Stranger, Spectre (Jim Corrigan) a dokonce se nám zde mihne Joker. (Noci)


V šesté kapitole „Opuštěné domy“ je na stranách 146-153 použit příběh z původního komiksu „House of Secrets“, ve kterém se Bažináč poprvé objevil. (Noci)


Pátá kapitola „Pog“ je pocta karikaturistovi Waltu Kellymu, který vytvořil (u nás neznámou) postavičku „Vačice Pogo“. Která vycházela ve stejnojmenném stripu mezi lety 1948-1975. (Noci)


V první kapitole „Láska a smrt“ jsou v jednom panelu (str.24 - vlevo dole) vyobrazeni autoři Alan Moore, Stephen Bissette a John Totleben, jako součást fiktivní knihy „Vražednější než muž - Fakta o Sally Parksové“. (Noci)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.