Sucho zajímavosti

Sucho https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414637/bmid_sucho-8jA-414637.jpg 4 1106 318

VŠICHNI SI BUDOU PAMATOVAT, KDE BYLI, KDYŽ VYSCHLY VODOVODY. Sucho – nebo Bezvodí, jak tomu všichni říkají – už trvá nějakou dobu. Život se proměnil v nekonečný seznam zákazů: nezalévejte zahrady, nebuďte dlouho ve sprše, nepodléhejte panice. Jenže teď už žádná voda nezbývá. Alyssina poklidná ulice na předměstí se najednou propadne do válečné zóny plné zoufalství a násilí. Když se její rodiče nevrátí domů, musí dát dohromady skupinu osob, které by se za normálních okolností asi nepotkaly, a zahájit pátrání po vodě. Každý z nich bude muset učinit neskutečná rozhodnutí, aby přežil.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Dry , 2018


více info...

Zajímavosti

Zatím zde není žádná zajímavost, ale níže najdete ocenění a související novinky.


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (5)

Zjistil jsem, že starší lidé mohou být buď vyšinutí, nebo moudří. Je to komplikovaná rovnice poskládaná z jejich životních zkušeností, pokročilého věku, staré dobré genetiky a toho, jak je život dokázal vytočit.


Nejhorší na tom, když člověk udělá něco neomluvitelného, je to, že se to nedá vzít zpátky. Jako když se rozbije sklenice. Už se nedá znovu spojit. Nejlepší, co může člověk udělat, je zamést to a doufat, že nešlápne na střípky, které tam zůstaly.


Jako dítě si člověk rodiče idealizuje. Myslí si, že jsou dokonalí, protože jsou standardem, kterým poměřuje zbytek světa i sebe sama. Pak v pubertě ho jenom štvou, protože si uvědomí, že nejenom nejsou dokonalí, ale možná jsou dokonce ještě o trochu větší zoufalci než on. Ale potom přijde chvíle, kdy si uvědomí že nejsou superhrdinové ani padouši. Jsou trýznivě, neodpustitelně lidští. Otázkou je, jestli jim vůbec dokážete odpustit, že takoví jsou ‐ lidé.


Více citátů z knihy najdete u autora.