Hranice věčnosti zajímavosti

Hranice věčnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238342/bmid_hranice-vecnosti-fBB-238342.jpg 5 567 124

Století / Storočie série

< 3. díl

Monumentální románová trilogie Století bestselleristy Kena Folletta vrcholí – po Pádu titánů a Zimě světa, mapujících fiktivní osudy pěti rodin v různých částech světa, dramaticky poznamenané první a druhou světovou válkou, přichází poslední díl ságy, Hranice věčnosti. Do životů Maud von Urlich a jejích potomků v Berlíně, rodu Dewarových ve Spojených Státech, Ethel Williamsové a její londýnské rodiny i rusko-amerického klanu Peškovových tentokrát zásadním způsobem vstoupí dějinné události a konflikty od počátku 60. do konce 80. let 20. století – kubánská krize, stavba berlínské zdi, atentáty na bratry Kennedyovy, boj amerických černochů za lidská práva, válka ve Vietnamu, zhroucení komunistického bloku, ale také kulturní fenomény příznačné pro tuto dobu – samizdat, média či hudba a jejich role v boji za mír a svobodu. Dějinné i osobní peripetie příběhu se uzavírají, ve čtenářích však zanechají trvalou stopu v podobě nezapomenutelného zážitku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Edge of Eternity , 2014


více info...

Zajímavosti (1)

Přestože kniha vyznívá, jako že jsou za diskriminaci černochů zodpovědní američtí Republikáni. Byla většina jižanských států v té době ovládána Demokraty, zatímco tolerantnější severní státy měli Republikáni. Například v Alabamě vyhrál v roce 1958 John Malcolm Patterson, Demokrat, s 88% hlasů. O 4 roky později se Republikáni ani neobtěžovali stavět vlastního kandidáta.

Stejně tak zákon o občanských právech z roku 1964 měl v obou komorách kongresu vyšší podporu od Republikánů.

I v této knize se tedy objevují osobní tendence autora, jehož choť byla za Labouristickou vládu Gordona Browna v UK ministryní. (vojtaruzek)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.