Smrt na Nilu zajímavosti

Smrt na Nilu https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31784/bmid_smrt-na-nilu-bqN-31784.jpg 5 1564 210

Plukovník Race série

< 3. díl >

Hercule Poirot série

15. díl

Smrt na Nilu je dramatický detektivní příběh z třicátých let odehrávající se na palubě lodi, s níž skupina bohatých Američanů a Angličanů podniká výlet do exotického prostředí horního Nilu. Mezi výletníky je i Hercule Poirot, který přijel do Egypta strávit dovolenou. Není mu však souzeno, aby se oddal touženému odpočinku. Mladá americká milionářka Linnet Doylová, která se vydala do těchto míst na svatební cestu, je jednoho dne nalezena mrtva ve své kajutě. Vyšetřování její vraždy, po níž krátce na to následují další dvě, a navíc krádež drahocenné šňůry perel, se ujímá Hercule Poirot se svým přítelem plukovníkem Racem. Objevuje široký okruh podezřelých s nejrůznějšími pohnutkami, ale svou osvědčenou logikou nachází nakonec pachatele.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Death on the Nile , 1937


více info...

Zajímavosti (4)

Před vznikem románu s Herculem Poirotem napsala Agatha Christie stejnojmennou povídku, ve které vystupuje detektiv Parker Pyne. Nalezneme ji v souboru povídek Parker Pyne zasahuje. (Bája89)


Angela Lansbury a její epizodní role potrhlé spisovatelky detektivek jí následně otevřela cestu k úspěšnému seriálu TO JE VRAŽDA NAPSALA. (1amu)


Kniha Smrt na Nilu byla po celosvětovém hlasování vyhlášena čtvrtou nejoblíbenější od Agathy Christie. (Sebasti)


Podle knihy napsala Agatha Christie divadelní hru Murder On The Nile (Vražda na Nilu), akorát bez Hercula Poirota. (Sebasti)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Neotvírejte své srdce zlu. Přijde a usadí se ve vás a po nějaké době je už nedokážete vypudit.